Zoals beloofd zou ik nog wat schrijven over het weekend met Niaan en wat we zoal door de week doen, wat dan al weer de laatste week van onze vakantie is, helaas. Zaterdag zijn we met zijn allen naar het strand geweest, met Kubb als tijdverdrijf mee. Niaan kent het spelletje maar dan onder de naam, als het goed onthouden heb, Kong. Iets andere regels maar in hoofdzaak hetzelfde. En uiteraard zijn we ook nog even in zee geweest, het weer was er goed genoeg voor.

 

Vroeg in de avond hebben we de bbq aangestoken en hebben we nog even zitten te genieten van het mooie Deense weer en het heerlijke eten. Later op de avond hebben we nog wat spellen gedaan. Onder andere 'Set', een spel wat Gert heeft meegenomen, maar omdat Niaan als beginneling al direct ons dik inmaakte zijn we gelijk overgestapt op 'Wormen' ;-)

Zondag zijn we met Niaan naar Randers gereden waar we Randers Regnskov hebben bezocht. Een complex met grote bolvormige hallen waarin de natuur is nagebootst van Azië, Afrika en Zuid Amerika met bijbehorende temperatuur. Nu kwam dat goed uit want zondag was de slechtste dag wat betreft temperatuur en neerslag, dus we troffen het alweer. Spannende scenes met wilde dieren, de vlinders vlogen je soms om de oren. Maar ook met het geknaag van de jaguar wat een varkenskop verschalkte.

Het was mooi aangelegd en genoeg te zien. Uiteraard met allerlei soorten alligators, slangen, vissen, jaguars en andere wilde dieren. Te veel om op te noemen, hieronder heb ik enkele foto's geplaatst van ons bezoekje. Nadat we alle werelddelen hadden gezien en een ijsje hadden genuttigd hebben we Niaan weer afgezet in Århus en waren mooi rond etenstijd weer terug bij ons huis. Onderweg nog wel behoorlijke buien gehad trouwens, waarbij Ilvie op de snelweg zelfs terug moest naar zo'n 60 km per uur vanwege het slechte zicht en al het regenwater op de weg.

Gelukkig knapte het weer na zondag snel op en nu hebben we alweer drie zomerse dagen achter de rug en hebben we alle dagen aan zee doorgebracht met tussendoor alleen wat bezoekjes aan de supermarkt gebracht. Heerlijk relaxen aan de zee en vooral de tijd doorbrengen met lezen en allerlei spelletjes, zoals Kubb en Jeu de boule. Foto's van de zee en het strand van deze week plaats ik morgen denk ik nog. Houd de site maar in de gaten wat dat betreft!

Vandaag is de rest naar Djurs Sommerland getogen om daar alle achtbanen en andere uitdagingen even te testen. Ik ben benieuwd naar hun verhalen straks... Hieronder nog wat foto's van het weekend, zoals beloofd.