Zoals de vorige keer al gezegd zijn we donderdag naar Grenaa geweest, hiervan heb ik nog wat foto's bijgevoegd. Zoals je kunt zien was het wel een vrolijk en gezellig centrum maar niet heel groot. Gisteren (vrijdag) zijn we naar Århus gereden en afgesproken met Niaan. Insiders kennen Niaan wel en weten waarschijnlijk ook wel dat ze ondertussen al weer een jaar in Århus studeert.

Het studenten appartement zit op ongeveer een kwartier lopen van het winkelcentrum en dus zijn we, nadat we een lekkere bak koffie met eigengemaakte muffin hadden gekregen van Niaan, met zijn allen naar het centrum gelopen. Je kunt direct aan alles merken dat Århus een echte stad is, al was het alleen al de drukte in het centrum maar ook vanwege de vele toeristen en niet te vergeten studenten. Ze hebben hier ook voor de studenten een introductieweek en dus kwamen we studenten in diverse maffe uitrustingen tegen.

Waar we het centrum inlopen komen we langs een soort permanente fototentoonstelling langs het water, opgezet vanwege het feit dat Århus dit jaar Europees kulturele hoofdstad is. Verder hebben we daar overigens niets van gemerkt. We hebben lekker wat geslenterd over de winkelstraat en enigszins moe van al dat geslenter zijn we in een soort oude markthal wat gaan drinken. Dit soort dingen kom je tegenwoordig steeds meer tegen, een oude hal met allemaal eettentjes en kraampjes met drinken onder de noemer 'street food'. Leuk en lekker vrijblijvend, net of loop je een filmset binnen. Hierna zijn vier van ons naar de botanische tuinen zijn geweest en hebben Andy en ik nog een paar partijtjes pool gespeeld in de binnenstad.

Aan het eind van de middag en met ongeveer 12 kilometer in de benen hebben we lekker wat gegeten, wat dan wel duur is in Denemarken maar ook altijd heel lekker en natuurlijk overvloedig. Moe en voldaan zijn we weer teruggereden en aangekomen bij ons huis beseften we dat we al weer, ondanks de sombere voorspelling, een mooie droge dag hadden. Niaan blijft nu 2 nachtjes en zondag gaan we naar Randers Regnskov, een soort van nagebootst regenwoud, en dan zitten we weer in de buurt van Århus en brengen Niaan weer terug.