Het weekend stond in het teken van LEGO, zowel zaterdag als zondag stond Legoland op het programma. Iedereen had er al lang naar uitgekeken en hoewel het voor ons gezin ongeveer de vierde keer was dat we Legoland bezochten was het voor Appie en Gert de eerste keer. Het is ongeveer een uur rijden voordat we arriveren in Billund en we zijn op tijd voor de eerste drukte. Gelukkig hebben we de tickets met de reis geboekt zodat we direct voor de ingang een plekje kunnen zoeken tot om 10 uur de hekken open gaan.

 

 

Eenmaal binnen waaieren de bezoekers alle kanten op en omdat Legoland een groot park is lijkt het helemaal niet druk. Nu is zaterdag de minst drukke dag van de week in het hoogseizoen omdat dan veel mensen weer naar huis gaan of aankomen en dus geen tijd hebben om een pretpark te bezoeken. Dat is ook een van de redenen om juist in het weekend hier naar toe te gaan.

 

Wij lopen eerst naar het achterste gedeelte waar de 'Powerbuilder' zich bevindt. Dit is een soort robotarm die allemaal bewegingen kan maken naar alle kanten die je maar wilt. Deze bewegingen programmeer je helemaal zelf van te voren en d.m.v. een chipkaart worden deze ter plekke ingevoerd zodat je je eigen attractie maakt. Vervolgens vertrekken we richting de achtbaan 'Lego racers' waar je als het ware in een Legowagentje in een razende vaart over de baan gaat. Al deze hoge en draaiende dingen zijn aan mij zelf niet besteed trouwens maar er moet ook iemand foto's maken en op de tassen passen natuurlijk.

 

Gelukkig is er heel veel te zien in Legoland en ook heel veel te beleven, meer dan ik hier kan beschrijven, maar op de foto's krijg je een kleine impressie van de twee dagen. Noemenswaardig is nog wel de voorstelling die een paar keer per dag wordt opgevoerd door een vijftal artiesten. De voorstelling gaat over een prinses die 'begeerd' wordt door twee ridders waarbij de ene de voorkeur heeft van de prinses en de andere van haar vader, de koning. Uiteraard is de laatste een slechterik en zo rollen er allerlei hilarische momenten voorbij waarbij beide kemphanen elkaar bestrijden. Dit gaat gepaard met een hoop acrobatiek en duiken in het water wat zich voor het kasteel bevindt. Mogelijk plaats ik hiervan ook nog wat video materiaal op een later tijdstip. Hieronder vind je de link naar de foto's alvast. Maandag was een rustdag voor ons dus daarover valt weinig te melden. We hebben wat boodschappen gedaan en Kubb gespeeld en er wordt veel gelezen. Vandaag vertrekken we richting strand.

 

Foto's zaterdag en zondag