Het is nu donderdag terwijl ik dit schrijf en genieten we volop van onze vakantie in Tsjechië. De temperatuur ligt hier nu gemiddeld tussen de 22 en 28 graden en op dit moment zit ik zelfs even binnen te schrijven om af te koelen. Zaterdag zijn we na aankomst nog lekker uit eten geweest in Restaurant 'U Soudku', zo'n 800 meter vanaf ons huis. Dit restaurant staat goed aangeschreven volgens diverse verhalen die we al gelezen hadden en dat klopt helemaal. En dat voor ca. 11 Euro per persoon inclusief drinken en ijs. Heerlijke steaks hebben ze daar! Maar ook de rest van de gerechten zijn heerlijk en dus zijn we dinsdag weer daar wezen eten.

 

Zondag hebben we buiten zitten ontbijten in een heerlijk zonnetje en zijn we 's middag afgereisd naar een zwem-meer hier in de buurt. Het was lekker druk maar niet te druk en bovendien hadden we live muziek aan het water. De meiden hebben nog een lekkere duik genomen in het toch wel frisse water, tussen de karpers notabene. Voor de rest wat liggen genieten van de zon (hij blijkt er dus toch nog te zijn...) en de muziek. 's Avonds zijn er nog een stuk of wat van ons de berghelling achter ons huis opgelopen en dat blijkt nog een behoorlijke berg. Het stijgingspercentage ligt in ieder geval boven de 15%. Andy is voorlopig de enige die de helling helemaal is opgefietst maar lopend is het nog wel te doen.

 

Maandagmiddag zijn we in de auto naar Hostinné gereden om het dorp eens nader te verkennen. Er is hier niet zo veel te beleven, een paar kleine winkels en een Coop rond een plein, zoals je hier veel tegenkomt, en natuurlijk een grote kerk en nog een mooi raadshuis met op de gevel twee beelden van reuzen. Later kun je ze tegenkomen op het foto overzicht. Dinsdag zijn we erop uit getrokken om een wandeling te maken in een groot bos met hoge rotsen. Wel heel indrukwekkend maar helaas was de route niet helemaal wat we in de planning hadden dus na dik 3,5 uren lopen hadden we het ook wel gehad. Eenmaal weer thuis zijn we zoals gezegd lekker uit eten geweest en konden we 's avonds heerlijk slapen. Op Woensdag zijn we naar Trutnov gereden, zo'n 20 kilometer hier vandaan en het zwembad bezocht. Het was weer heerlijk weer, wat dat betreft hebben we hier niets te klagen. Alleen maandag avond is een regenbui gepasseerd maar voor de rest hebben we zonnig weer. We hebben heerlijk gezwommen, gegleden en gelezen in Trutnov en rond 5 uur waren we weer terug, net op tijd voor de koffie en een versnappering voor het eten.

 

Het huis is trouwens ook heerlijk vertoeven. Het is lekker ruim en van alles voorzien en in de blokhut achter in de tuin staan vier fietsen, waaronder twee mountainbikes, ons ter beschikking. Daarop halen we dagelijks vers brood uit het dorp en zo blijven we ook nog in conditie. Vanmiddag rijden we naar Trutnov, het stadje heeft ca. 38.000 inwoners, en gaan daar winkelen. We vertrekken na tweeën zodat het heetste moment van de dag voorbij is als we daar aankomen. Later vertel ik jullie meer over de rest van onze vakantie hier, en ik hoop morgen de beloofde foto's te plaatsen. Nu eerst weer naar buiten!